

Erzurum’un Tortum ilçesi Aksukapı mevkiinde, Erzurum-Artvin karayolu ile Oltu yol ayrımında heyelan meydana geldi. Bölgede etkili olan yoğun dolu ve sağanak yağışın ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları, karayolunu kapatarak ulaşımı aksattı.
Olayın ardından bölgeye sevk edilen trafik ekipleri ve Karayolları görevlileri, kısa sürede müdahalede bulunarak yolu kontrollü olarak tek şeritten ulaşıma açtı. İlk belirlemelere göre heyelanda herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Yetkililer, heyelanın hafta sonu yoğun araç geçişine rağmen, trafiğin görece az olduğu bir anda meydana gelmesinin, olası bir faciayı önlediğini vurguladı. Bölgedeki temizlik ve güvenlik çalışmaları ise halen devam ediyor.
Sürücülere dikkatli olmaları ve mümkünse alternatif güzergahları tercih etmeleri yönünde uyarı yapıldı.






