Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu



İngiltere Premier Lig’in son yıllardaki en başarılı kulüplerinden Manchester City, teknik direktör Pep Guardiola ile yollarını ayırmasının ardından takımın başına Enzo Maresca’yı getirdiğini resmen duyurdu.
Kulüpten yapılan açıklamada, son olarak Chelsea’yi çalıştıran 46 yaşındaki İtalyan teknik adam ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Daha önce Manchester City altyapısında U23 Takımı Teknik Direktörlüğü yapan ve Pep Guardiola’nın teknik ekibinde yardımcı antrenör olarak görev alan Maresca, yeniden Etihad Stadı’na dönmüş oldu.
Manchester City yönetimi, kulübün oyun felsefesini yakından tanıyan ve Guardiola döneminde önemli deneyimler kazanan Maresca’nın, takımın başarı çizgisini sürdüreceğine olan inancını dile getirdi.
Teknik direktörlük kariyerinde Leicester City ve Chelsea’de görev yapan Enzo Maresca, Leicester City ile İngiltere Championship şampiyonluğu yaşayarak takımı Premier Lig’e taşırken, Chelsea’nin başında ise UEFA Konferans Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferlerine imza attı.
Maresca’nın önündeki en önemli görevlerden biri, Guardiola yönetiminde hem İngiltere’de hem de Avrupa’da büyük başarılara ulaşan Manchester City’nin rekabetçi kimliğini koruyarak yeni bir başarı döneminin temellerini atmak olacak.