Erzurum Curling Arena, uluslararası curling camiasının dikkatini çeken önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. World Curling Tour takviminde yer alan Uluslararası Erzurum Open Turnuvası, 22’si yabancı toplam 65 sporcunun katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.
Yüksek rekabet seviyesi ve başarılı organizasyon yapısıyla dikkat çeken turnuva, hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen sporculara zorlu ve heyecanlı karşılaşmalar sundu. Türkiye’nin önde gelen curling kulüpleri ile Rusya ve İran’ın kadın ve erkek milli takımlarının katıldığı müsabakalarda izleyenler nefes kesen anlara tanıklık etti.
Grup maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar arasında iki Rus ve iki Türk takımı yer aldı. Yarı final maçları kıyasıya mücadelelerle geçerken, finalde şampiyonluğu Rus takımı kazandı. İkinciliği Erzurum Curling Akademi Spor Kulübü, üçüncülüğü ise genç kadrosuyla öne çıkan Kuzey Yamacı Spor Kulübü elde etti.
Turnuvanın açılış atışları, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreni, curling sporuna yerel yönetimlerin verdiği desteği simgeleyen önemli bir an olarak kayıtlara geçti.
Turnuvanın direktörlüğünü üstlenen milli sporcu ve altyapı antrenörü Zeki Uçan, organizasyonun ev sahibi Kuzey Yamacı Spor Kulübü adına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu turnuvayı düzenlerken amacımız sadece sporculara bir mücadele ortamı sunmak değil, aynı zamanda Erzurum’u ve ülkemizi curling branşında en iyi şekilde temsil etmekti. Gelen sporcuların ve takımların memnun ayrılması bizim için en büyük başarı. Organizasyon sürecinde büyük emek veren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Uluslararası katılımcıların memnuniyeti, Erzurum’un spor turizmi potansiyelini de bir kez daha ortaya koydu. Zeki Uçan’ın da vurguladığı gibi, takımlar şehri sadece madalyalarla değil, unutulmaz anılarla terk etti. Bu da kulübün sloganı olan “Sözümüz var eğlenmeye” anlayışının en güzel örneklerinden biri oldu.