

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Run to Stars – Yüksek İrtifa Koşusu”, Palandöken Dağı’nda yapılan açılışla başladı. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve İran olmak üzere 4 ülkeden 200’ün üzerinde sporcu, zorlu dağ parkurlarında mücadele etmek üzere Erzurum’a geldi.
Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyon, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirildi. Yarış, yüksek rakım ve doğa şartlarıyla sporculara benzersiz bir deneyim sunarken, kent turizmine de katkı sağlamayı hedefliyor.
Koşu; 5 km, 23 km ve 54 km olmak üzere üç farklı uzunlukta parkurdan oluşuyor. Katılımcılar, yüksek irtifada hem kondisyon hem de dayanıklılıklarını test edecekleri etaplarda kıyasıya mücadele ediyor.
Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, organizasyonun tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, şehrin son yıllarda çok sayıda ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek, “Erzurum’un doğası ve yüksek rakımı spor faaliyetleri için büyük avantaj. Şehrimiz artık bir spor şehri” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, organizasyonun Erzurum’un tanıtımı ve spor kültürünün gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “İlk defa yapıyoruz ancak bunu geleneksel hale getirmeyi, parkurları ve lokasyonları çeşitlendirerek büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Koşusu Kurulu Temsilcisi Kemal Kukul ise etkinliğin ilk yılında gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti. Kukul, “Katılım beklentimizin üzerinde. Bu organizasyonu sürdürülebilir ve büyüyen bir yapıya dönüştürmek istiyoruz. Bu yarış Erzurum’a uzun vadeli katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
İlk yılı olmasına rağmen geniş katılımla gerçekleşen “Run to Stars”, önümüzdeki yıllarda binlerce sporcunun katıldığı uluslararası bir marka organizasyon haline gelmesi hedefiyle yola çıktı.




