

Erzurum’da yem, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üreten işletmelere yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Halk sağlığının korunması amacıyla yapılan kontroller kapsamında 1-8 Ağustos tarihleri arasında toplam 318 işletme denetlendi.
Denetimler sonucunda mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere idari yaptırım kararı uygulandı. Denetimlerin yanı sıra, analizlere dayalı çalışmalar kapsamında 9 adet numune alındı ve laboratuvar incelemelerine gönderildi.
Vatandaşların gıda ile ilgili şikâyet ve taleplerini iletebildiği **Alo 174 Gıda Hattı** üzerinden gelen 18 başvuru da değerlendirilerek gerekli işlemler yapıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgulayarak, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması için her türlü tedbirin alındığını belirtti.
