“Yunus Emre Erzurum’da” Programı Tarihi Çifte Minareli Medrese’de Gerçekleştirildi

“Yunus Emre Erzurum’da” Programı Tarihi Çifte Minareli Medrese’de Gerçekleştirildi
Ata Üni
Yayınlama: 20.08.2025
40
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Erzurum Kültür Yolu Festivali kapsamında, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi’nin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği “Yunus Emre Erzurum’da” adlı anma programı, tarihi Çifte Minareli Medrese’de gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tiyatro sanatçısı Yakup Çağlayan sahne alarak Yunus Emre’yi canlandırdı. Ardından sırayla sahneye çıkan Murat Uslu, Filiz Günderen, Hüseyin Yurttaş, Selim Adım, Ergün Engin, Uğur Elmas, Mustafa Uğurlu, Emel Çakır ve Erkin Tokgöz, Yunus Emre’nin eserlerinden şiirler okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Programın akademik bölümünde ise Prof. Dr. Müdahir Özgül, Yunus Emre’nin ve hocası Taptuk Emre’nin makam veya mezarının bulunduğu düşünülen Tuzcu (Dutçu) Köyünün, Türk inanç kültüründeki yerini aktardı. Prof. Dr. Dilaver Düzgün ise, kültür turizmi ve şehir kimliği açısından Erzurum’da Yunus Emre programlarının önemine dikkat çekti.

Yoğun bir halk katılımıyla gerçekleşen program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.