Erzurum 2. OSB’de 650 Hektarlık İlave Alanın Tahsis Süreci Tamamlandı

Erzurum 2. OSB’de 650 Hektarlık İlave Alanın Tahsis Süreci Tamamlandı
Ata Üni
Yayınlama: 27.08.2026
12
A+
A-

 

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) uzun süredir yürütülen 650 hektarlık ilave alanın tahsis süreci tamamlandı. Yeni alanın, Erzurum sanayisinin büyüme ihtiyacına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Erzurum sanayisinin geleceği açısından önemli bir adım daha atıldı. Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde uzun süredir çalışmaları sürdürülen 650 hektarlık ilave alanın tahsis süreci tamamlandı.

Şehrin sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve sanayicilerin yeni yatırım alanı ihtiyacının karşılanması açısından önem taşıyan süreç, Erzurum’un siyasi ve bürokratik aktörleriyle koordinasyon içerisinde takip edildi.

Özakalın’dan teşekkür mesajı

Tahsis sürecinin tamamlanması dolayısıyla açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, yeni alanın Erzurum sanayisine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özakalın, sürecin sonuçlanmasında emeği ve katkısı bulunan isimlere Erzurum iş dünyası ve sanayicileri adına teşekkür etti.

Özakalın’ın teşekkür mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı ve önceki dönem Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, önceki dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Valisi Aydın Baruş, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül yer aldı.

Sanayicinin arazi ihtiyacına cevap verecek

650 hektarlık ilave alanın tahsis sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Erzurum 2. OSB’nin yatırım kapasitesinin genişletilmesinin önü açılmış oldu.

Yeni alanın, sanayicilerin yatırım ve üretim alanı ihtiyacının karşılanmasına, Erzurum’un sanayi altyapısının büyütülmesine ve kentin ekonomik gelişimine katkı sunması hedefleniyor.

Saim Özakalın, süreçte katkı sağlayan tüm bürokratlara ve paydaşlara da teşekkür ederek, 650 hektarlık yeni alanın Erzurum sanayisine ve şehrin ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.