Erzurumlu Özel Sporculardan Avrupa’da Büyük Başarı

Erzurumlu Özel Sporculardan Avrupa’da Büyük Başarı
Ata Üni
Yayınlama: 15.06.2025
25
A+
A-

İstanbul’da düzenlenen DSIGO Open European Gymnastics Championships (Avrupa Açık Jimnastik Şampiyonası), Türkiye’nin gurur duyduğu bir başarıya sahne oldu. Erzurumlu iki özel sporcu, şampiyonada elde ettikleri derecelerle hem ailelerini hem de ülkemizi sevince boğdu.

Erzurum Valiliği’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Down sendromlu sporculardan Sümeyye Uruk’un kızlar kategorisinde, Muhammed Tarık Karakurt’un ise erkekler kategorisinde Avrupa üçüncüsü olduğu duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Down sendromlu öğrencilerimizden Sümeyye Uruk, kızlar kategorisinde; Muhammed Tarık Karakurt ise erkekler kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcularımızı ve emeği geçenleri gönülden tebrik ediyoruz.”

Şampiyonaya farklı ülkelerden çok sayıda özel sporcu katılırken, Erzurum’dan gelen bu başarı, Türkiye’de özel gereksinimli bireylerin spora katılımının ve başarısının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Başta aileleri olmak üzere antrenörleri ve destekçilerine teşekkür eden sporcuların bu anlamlı derecesi, toplumda farkındalık oluştururken, diğer özel bireylere de ilham verdi.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.