

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi mensupları, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü nedeniyle anlamlı bir tören düzenledi. Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, yaptığı açıklamada, 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen harekatla Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.
Mesci, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türkü’nün 1878’den beri süren özgürlük mücadelesine son vererek yeniden bağımsızlık sağladı” dedi. Harekatta 37 bin 567 askerin görev aldığını, 498 şehit verildiğini ve bunlardan 7’sinin Erzurumlu olduğunu ifade etti.
Yunanistan’ın Enosis hayalinin Barış Harekatı ile sona erdiğini vurgulayan Mesci, “Kıbrıs Türkü, Mehmetçikle kucaklaşana kadar varlığını korumayı başardı. 51 yıldır özgür yaşıyor” diye konuştu.
Mesci ayrıca, Kıbrıs gazilerinin Cumhuriyet tarihinin mihenk taşları olduğunu belirterek, gazilere ‘Devlet İftihar Madalyası’ verilmesini ve gazi çocuklarına istihdam sağlanmasını talep etti. Şehitler için rahmet, gaziler için ise sağlık ve uzun ömür diledi.



