

Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Vanspor FK, deplasmanda Erzurumspor FK ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Vanspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maçla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kutlu, özellikle ilk yarıda yakaladıkları pozisyonlara dikkat çekerek, galibiyeti hak ettiklerini söyledi.
“Maç da aslında galibiyeti hak ettiğimiz bir maçtı,” diyen Kutlu, “Özellikle ilk yarı girdiğimiz çok net iki tane gol pozisyonu vardı. Oyuncularım orada şutu tercih ettiler, pası tercih etseler öne geçebilirdik. Rakibimize zannediyorum son dakikada bir şut imkanından başka pozisyon da vermedik. Yediğimiz gol de zaten bir duran top eşleşmesinden geldi. Pozisyon verdiğimizi çok fazla hatırlamıyorum. Dediğim gibi aslında çok hak ettiğimiz bir maçı beraberlikle sonuçlandırdık,” ifadelerini kullandı.
Maçın hakem performansına da değinen Kutlu, son iki haftadır karşılaştıkları hakem yönetimlerinden memnun olmadığını dile getirdi. “Gerçekten bizim adımıza çok kötü maç yönetiyorlar. Bugün de aynı şekilde çok kötü bir maç yönettiklerini düşünüyorum,” diyerek hakemleri eleştirdi.
Vanspor’un yeni kurulan bir takım olduğunu hatırlatan Kutlu, bu sezonki temel hedeflerinin ligde güçlü bir şekilde varlık gösterip, önümüzdeki sezonlar için temeller atmak olduğunu söyledi. “Bu yıl ligde hayatımızı devam ettirip, önümüzdeki yıllarda üst liglere çıkmak için mücadele edeceğimizi sezon başında konuşmuştuk. Ama oyuncularımızın göstermiş olduğu performans bizi ilk 7 için de umutlandırıyor,” diye konuştu.
Takım ruhuna da dikkat çeken Kutlu, “Boluspor maçında biz 2-0’dan çevirmiştik. Bir takım olabilmeyi düşünüyoruz. Oyuncularımı tebrik ederim,” dedi.
Son olarak taraftarlara da teşekkür eden Kutlu, Erzurum’a kadar gelerek takımlarına destek veren Vanspor FK taraftarına minnet duyduğunu belirtti. “Onlara da armağan olsun,” diyerek puanı taraftarlara ithaf etti.

