Oltu Devlet Hastanesi’nde Hayati Müdahale: Hasta Kurtarıldı

Oltu Devlet Hastanesi’nde Hayati Müdahale: Hasta Kurtarıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.10.2025
23
A+
A-

Erzurum’un Oltu ilçesinde, Oltu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde kritik bir tıbbi müdahale başarıyla gerçekleştirildi. Uzman Dr. Anıl Türköz, kalp zarında sıvı birikmesine bağlı olarak gelişen kardiyak tamponad nedeniyle hayati tehlike altında olan 76 yaşındaki Yusuf Özbek’e acil şartlarda perikardiyosentez uyguladı.

Hastane tarihinde ilk kez yapılan bu işlem, ileri düzey kardiyoloji merkezlerinde uygulanan nadir bir müdahale olmasına rağmen, mevcut teknik imkânlarla başarıyla tamamlandı. Zamanında yapılan müdahale sayesinde Özbek’in kalp fonksiyonları normale döndü. Bir gün yoğun bakımda takip edilen hasta, serviste sürdürülen tedavisinin ardından sağlıklı şekilde taburcu edildi.

Oltu Devlet Hastanesi yönetimi, bu tür kritik müdahalelerin bölgede sağlık hizmetlerine güveni artırdığını ve hastaların büyük merkezlere sevk edilme ihtiyacını azalttığını belirtti. Hastane yetkilileri, hasta güvenliği ve tıbbi kalite standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.