İstanbul’daki Erzurum derneklerini tek çatı altında buluşturan ERKON (Erzurum Konfederasyonu)’da seçim heyecanı başladı. Mevcut başkan Ali Murat Alatepe’nin görev süresi Aralık ayında dolarken, kulisler şimdiden hareketlenmiş durumda. Erzurum camiasında merakla beklenen seçim öncesinde birçok isim başkan adaylığı için konuşuluyor. Ancak bu isimler arasında öne çıkan iki güçlü aday dikkat çekiyor: Halil Karapınar ve Murat Şahsuvaroğlu.
Yıllardır ERKON çatısı altında aktif görev yapan Halil Karapınar, teşkilatın en tanınan ve en deneyimli isimlerinden biri olarak biliniyor. ERKON’un bugüne kadar hayata geçirdiği hemen hemen tüm projelerde imzası bulunan Karapınar, örgütlü yapıya olan hâkimiyeti ve tabanla kurduğu güçlü iletişimle dikkat çekiyor.
Erzurumlular arasında sevilen bir isim olan Karapınar, uzun yıllar boyunca hem derneklerde hem de federasyonlarda aktif görevler üstlendi. Özellikle İstanbul’daki Erzurumlular tarafından “birleştirici” kimliğiyle öne çıkan Karapınar, seçim sürecinde tabanın doğal adayı olarak görülüyor.
Kulislerde, Karapınar’ın göreve gelmesi halinde ERKON’un geleneksel yapısını koruyarak birlik ve dayanışmayı daha da güçlendireceği, özellikle gençlerin ve kadınların konfederasyon içinde daha fazla yer almasını sağlayacağı konuşuluyor.
ERKON başkanlığı için adı geçen bir diğer güçlü aday ise Kadıköy Erzurumlular Vakfı Başkanı Murat Şahsuvaroğlu. Yıllardır vakıf başkanlığı görevini sürdüren Şahsuvaroğlu, özellikle eğitim alanında yaptığı çalışmalar ve öğrencilere sağladığı desteklerle tanınıyor.
“Öğrenci dostu başkan” olarak bilinen Şahsuvaroğlu, bugüne kadar yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle Erzurum camiasının takdirini kazandı. Şahsuvaroğlu’nun başkan seçilmesi durumunda ERKON’a daha kurumsal bir yönetim anlayışı kazandıracağı, dijitalleşme ve profesyonel iletişim kanallarına ağırlık vereceği ifade ediliyor.
Kulislerde, Şahsuvaroğlu’nun ekibinde yer alması beklenen bazı isimlerin iş dünyası ve sivil toplum tecrübesine sahip kişiler olduğu da konuşuluyor. Bu durum, ERKON’un önümüzdeki dönemde daha güçlü projelere imza atabileceği yönünde yorumlanıyor.
Kulislerde öne çıkan her iki ismin de uzun yıllardır Erzurum camiasına hizmet ettiğini vurgulayan ERKON üyeleri, bu seçimden kim galip çıkarsa çıksın kaybedenin olmayacağı görüşünde birleşiyor.
Aralık ayında yapılacak genel kurulda yeni başkanın belli olması beklenirken, İstanbul’daki Erzurumlular şimdiden “demokrasi şöleni” havasında geçecek bir seçim için hazırlıklara başladı.
Sonuç ne olursa olsun, bu süreçten Erzurum’un, birlik ve beraberlik ruhunun kazanacağı şimdiden görülüyor.

