Bakan Uraloğlu’ndan Doğu Anadolu’ya Hızlı Tren Müjdesi

Bakan Uraloğlu’ndan Doğu Anadolu’ya Hızlı Tren Müjdesi
Ata Üni
Yayınlama: 09.11.2025
53
A+
A-

 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından Alanya’da düzenlenen 5. Küresel Medya Buluşmasında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki hızlı tren projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KGK Erzurum İl Temsilcisi, gazeteci-yazar Esat Bindesen’in, “Yüksek Hızlı Tren Erzincan, Erzurum ve Kars’a ne zaman ulaşacak?” sorusunu yanıtlayan Bakan Uraloğlu, projede kademeli bir ilerleme planlandığını söyledi.

Bakan Uraloğlu, “İlk etapta mevcut hattı iyileştireceğiz. Projemiz var. Mevcut hattı birkaç yıl içerisinde elektrikli ve sinyalli hale getirerek hızlandıracağız. Ondan sonra da hızlı treni getirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu’nun açıklamaları, Erzincan–Erzurum–Kars demiryolu hattının modernizasyonu ve ardından hızlı trenin bölgeye ulaştırılması yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Doğu Anadolu’nun ekonomik, turistik ve sosyal hareketliliğinin artması, ayrıca bölgenin Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile entegrasyonunun güçlenmesi bekleniyor.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.