Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti 2025 Gazetecilik Başarı Ödülleri İçin Başvuruları Başlattı

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti 2025 Gazetecilik Başarı Ödülleri İçin Başvuruları Başlattı
Ata Üni
Yayınlama: 31.12.2025
31
A+
A-

 

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu iş birliğiyle 2025 Gazetecilik Başarı Ödülü Yarışması sürecini başlattı. Yarışmaya, Erzurum ve bölge illerindeki gazeteciler katılabilecek.

Başvurular, 31 Ocak 2026 tarihine kadar kabul edilecek. Yarışmada; haber, fotoğraf, sayfa düzeni, röportaj, araştırma-inceleme, köşe yazısı, spor haberi, spor fotoğrafı, haber programcılığı-belgesel (Radyo-TV), TV görüntü, TV haber ve internet haberciliği dallarında eserler değerlendirilecek. Ayrıca, teşvik ödülü kapsamında İletişim Fakültesi öğrencileri ve mesleğe yeni başlamış gazeteciler de yarışabilecek.

Yarışmaya katılacak gazeteciler, başvuru formunu imzalayarak dagcerzurum@gmail.com adresine göndermeli; eserlerin Türkçe ve yayınlanmış hâlde olması gerekiyor. Yarışma, Ocak-Aralık 2025 döneminde yayınlanan çalışmaları kapsıyor. Ödül töreni ve jüri detayları ilerleyen tarihlerde açıklanacak.

DAGC Başkanı Ayhan Türkez, yarışmanın gazeteciliğin güçlenmesine ve çalışanların mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Türkez, “Erzurum’un yanı sıra Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van’dan gazetecilerin eserlerini değerlendiriyoruz. Yarışma, genç gazetecilerin ve iletişim öğrencilerinin teşvik edilmesine de hizmet edecek” dedi.

Türkez ayrıca, yarışma dallarına her yıl olduğu gibi bu yıl da hayatta olan ve vefat etmiş meslek büyüklerinin isimlerinin verileceğini söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.