Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu





A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 Voleybol Milletler Ligi’nde finale yükseldi. Yarı final mücadelesinde Çin ile karşılaşan Filenin Sultanları, rakibini 3-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı.
Çin’in Makao kentindeki East Asian Games Dome’da oynanan karşılaşmada ay-yıldızlı ekip, maçın başından sonuna kadar üstün bir performans sergiledi. Hücumda etkili, savunmada disiplinli bir oyun ortaya koyan Türkiye, güçlü rakibi karşısında set kaybetmeden galibiyete ulaştı.
Karşılaşmanın ilk setinde kritik anlarda hata yapmayan milliler, 25-21’lik skorla öne geçti. İkinci sette oyunun kontrolünü tamamen eline alan Filenin Sultanları, 25-15’lik sonuçla farkı iki sete çıkardı. Üçüncü sette de üstünlüğünü sürdüren Türkiye, seti 25-20 kazanarak mücadeleyi 3-0 tamamladı.
Bu galibiyetle A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi tarihinde üçüncü kez finale adını yazdırdı. Turnuvada ilk final heyecanını 2018 yılında yaşayan milliler, o organizasyonu ikinci sırada tamamlamıştı. Türkiye, 2023 yılında ise büyük bir başarıya imza atarak Milletler Ligi şampiyonluğunu elde etmişti.
Filenin Sultanları, finalde Brezilya ile karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk mücadelesi yarın TSİ 14.30’da oynanacak.
Salon: East Asian Games Dome
Hakemler: Francisco Denny Leassi Cespedes (Dominik Cumhuriyeti), Jae-Hyo Choi (Kore)
Türkiye: Zehra, Vargas, Hande, Sinead-Jack, Elif, İlkin, Gizem (L) (Eylül, Saliha, Yaprak)
Çin: Tang, Y.Y. Wang, Gong, Zhuang, Wang, Xie, M.J. Wang (L) (Diao, Yang, C.X. Li, Ni, Dong)
Setler: 21-25, 15-25, 20-25
Süre: 77 dakika