Erzurum’da 5 Milyon TL’lik Şebap Güvercinler Görücüye Çıktı

Erzurum’da 5 Milyon TL’lik Şebap Güvercinler Görücüye Çıktı
Ata Üni
Yayınlama: 16.08.2026
37
A+
A-

 

 

 

 

 

Erzurum’da yaklaşık 40 şehirden yetiştiricilerin katılımıyla düzenlenen Şebap Güvercin Sergisi’nde, değeri 5 milyon TL’ye kadar çıkan güvercinler görücüye çıktı. Ev ve otomobil fiyatlarına ulaşan Şebap güvercinleri, Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve İngiltere’den gelen yetiştiricilerin de ilgisini çekti.

Erzurum, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şebap güvercin yetiştiricilerini bir araya getiren önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Şebap Güvercin Federasyonu bünyesinde Erzurum Şebap Güvercin Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye Erzurum’da Buluşuyor” Şebap Güvercin Sergisi, Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı sergide, Türkiye’nin farklı illerinden gelen yetiştiriciler birbirinden özel güvercinlerini sergiledi. Organizasyona Almanya ve İngiltere’den de yetiştiriciler katılırken, dereceye giren güvercinlerin sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Şebap güvercinlere uluslararası ilgi

Hobi alanında Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da yaklaşık 8 ülkede ve Suudi Arabistan’a kadar geniş bir coğrafyada yetiştirilen Şebap güvercinler, sahip oldukları özellikleri ve yüksek değerleriyle dikkat çekiyor.

Federasyon tarafından her sezon Türkiye genelinde festivaller düzenlenirken, farklı illerde de bir veya iki ay aralıklarla sergiler gerçekleştiriliyor. Bu organizasyonlarla yetiştiricilerin bir araya gelmesi, kaliteli ırkların korunması ve Şebap güvercin yetiştiriciliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

“Ev ve araba parasına satılan kuşlarımız var”

Şebap Güvercin Federasyonu Genel Başkanı Necmettin Budak, Erzurum’daki organizasyonun yoğun katılımla gerçekleştiğini belirterek Şebap güvercin yetiştiriciliğinin büyük bir emek ve titizlik gerektirdiğini söyledi.

Budak, federasyonun temel amacının Şebap ırkının korunması ve yetiştirilmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde düzenledikleri sergi ve festivallerle yetiştiricileri buluşturduklarını belirtti.

Erzurum’daki sergiye Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra Almanya ve İngiltere’den de katılım olduğunu aktaran Budak, dereceye giren yetiştiricilere çeşitli ödüller verildiğini söyledi.

Şebap güvercinlerin değerinin özelliklerine ve kalitesine göre ciddi rakamlara ulaşabildiğini ifade eden Budak, “Kuşlarımız 100 bin TL’den 5 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Ev parasına, araba parasına satılan kuşlarımız var.” dedi.

Podyumda en iyiler yarıştı

Sergide yetiştiriciler, uzun süre emek vererek hazırladıkları güvercinlerini jüri karşısına çıkardı. Dereceye giren kuşlar ödüllendirilirken, etkinlik yetiştiriciler arasında bilgi ve deneyim paylaşımına da imkan sağladı.

Şebap Güvercin Federasyonu tarafından Türkiye genelinde sürdürülen organizasyonların, önümüzdeki dönemlerde de farklı illerde devam edeceği bildirildi.

Erzurum’da düzenlenen sergi, yüksek ekonomik değerleriyle dikkat çeken Şebap güvercinlerin yetiştiricileri için buluşma noktası olurken, organizasyon kentte renkli görüntülere sahne oldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.