

Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Çögender Mahallesi’nde bir evin deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.
Edinilen bilgilere göre, yangın şiddetli rüzgar nedeniyle kopan elektrik tellerinden çıkan kıvılcımların depoya sıçramasıyla başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, çiftlik olarak kullanılan alanı da etkisi altına aldı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine Erzurum merkez ve Pasinler itfaiye ekiplerinin yanı sıra sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi.
Yangın, ekiplerin saatler süren yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda can kaybı yaşanmazken, depo ve çevresindeki bazı yapı ve malzemelerde hasar meydana geldi.
Yetkililer yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatırken, bölgede benzer olayların yaşanmaması için vatandaşlara dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.



