Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Hacılar köyünde yer alan Azizan Gölü, soğuk havanın etkisiyle büyüleyici bir kış manzarası sunuyor. Gölün yüzeyi, bu yıl yaklaşık 30 santim kalınlığında bir buz tabakasıyla kaplandı. Bölge sakinleri, gölün her kış donmasının normal bir durum olduğunu, ancak buz tabakasının kalınlığının hava şartlarına bağlı olarak değişebildiğini belirtiyor. Bu durum, fotoğrafçılar ve doğa gezginleri için mükemmel bir fırsat yaratıyor.
Gölün etrafında oluşan kartpostallık manzara, özellikle doğa fotoğrafçıları ve doğa tutkunları için eşsiz bir deneyim sunuyor. Amatör fotoğrafçı ve öğretmen Yusuf Orta, gölde çektiği dron görüntüleriyle Azizan Gölü’nün kış güzelliklerini gözler önüne seriyor. Bu görüntüler, bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlere ilham kaynağı oluyor.
Azizan Gölü, Bingöl’ün önemli doğal zenginliklerinden biri olarak, kışın sunduğu bu benzersiz manzaralarla ziyaretçilerini etkilemeye devam ediyor.