

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kent protokolü ile birlikte özel gereksinimli bireylerle anlamlı bir etkinlikte bir araya geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Aile ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün öncülüğünde Palandöken eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde düzenlenen futbol maçı, renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinliğe Vali Mustafa Çiftçi’nin yanı sıra Erzurum Baro Başkanı Mesut Öner, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Protokol üyeleri ile özel gereksinimli bireyler arasında oynanan futbol karşılaşması 4-4 eşitlikle sona ererken, kazanan ise dostluk oldu.
Aile Yılı” Kapsamında Anlamlı Buluşma**
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Çiftçi, “Bugün anlamlı bir etkinliğe imza attık. Büyükşehir Belediyemiz, Baromuz, Üniversitemiz ve özel gereksinimli bireylerimizle birlikte güzel bir futbol maçı gerçekleştirdik. Bu etkinlik, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ‘2025 Aile Yılı’ kapsamında ailelerimizle birlikte güzel anılar biriktirmemize vesile oldu. Halı saha etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek,” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ise bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirileceğini belirterek, “Hem çocuklarımıza hem de ailelerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum,” dedi.
Baro Başkanı Mesut Öner de, “Böyle hassas konularda hassasiyetleri ortaya koyma anlamında bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı ise, “Böylesine anlamlı bir organizasyonda bir araya gelmek onur ve gurur verici,” dedi.
Ailelerden Vali Çiftçi’ye Teşekkür
Etkinliğe katılan özel gereksinimli bireylerin aileleri de memnuniyetlerini dile getirerek, “Sayın valimize çok teşekkür ediyoruz. Özel çocuklarımıza vakit ayırarak böylesine anlamlı bir organizasyonda bizimle birlikte oldu. Çocuklarımızla maç yaptı, onları mutlu etti. Sürekli bizim yanımızda oldu. Allah razı olsun,” ifadelerini kullandı.
