

Ilıcalar bölgesindeki yüksek rakımlı yaylalarda, arıcılar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının hasadı başladı. İlkbahar aylarında kütüklerin içerisine yalnızca arılar yerleştiriliyor ve bal yapım sürecine hiçbir katkı maddesi ya da suni yöntem eklenmiyor. Sonbahara doğru kütüklerde olgunlaşan bal, emekle ve titizlikle toplanıyor.
Geleneksel yöntem sayesinde hem doğallığını hem de besin değerini koruyan kütük balı, piyasada yoğun ilgi görüyor. Arıcı Nihat Kanat, kütük balının lezzet ve şifa açısından oldukça değerli olduğunu belirterek, kilosunu 3 bin 500 TL’den satışa sunduklarını ifade etti.
Bingöl yaylalarında üretilen bu doğal kütük balı, hem sağlıklı beslenmek isteyenler hem de lezzet tutkunları için tercih edilen nadir ürünler arasında yer alıyor.
Bingöl’ün