Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu




Erzurum’da 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde üniversitelerde öğrencilerin huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik kapsamlı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı’nda kampüs güvenliğinden barınmaya, ulaşımdan kurumlar arası iş birliğine kadar birçok başlık ele alındı.
Erzurum Valiliği koordinesinde düzenlenen Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı, Erzurum Valisi Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yeni eğitim-öğretim döneminde üniversite öğrencilerinin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için alınacak tedbirler değerlendirildi.
Toplantıya kentte faaliyet gösteren üniversitelerin temsilcilerinin yanı sıra ilgili kamu kurumlarının yöneticileri ve güvenlik birimlerinin amirleri katıldı.
Toplantının ana gündemini, eğitim-öğretim yılı boyunca üniversite kampüslerinde ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde huzur ve güven ortamının korunmasına yönelik çalışmalar oluşturdu.
Öğrencilerin eğitim süreçlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri için güvenlik birimleri ile üniversite yönetimleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi üzerinde duruldu. Eğitim döneminde yaşanabilecek olası sorunlara karşı kurumlar arasında hızlı ve etkin iletişim sağlanmasının önemine dikkat çekildi.
Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatını doğrudan etkileyen barınma ve ulaşım konuları da toplantıda ele alınan başlıklar arasında yer aldı.
Öğrencilerin üniversitelere ulaşım süreçlerinin düzenli şekilde yürütülmesi, barınma hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve kampüs içerisindeki güvenlik uygulamalarının etkin şekilde sürdürülmesi amacıyla ilgili kurumların koordineli çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
Toplantıda yapılan değerlendirmeler doğrultusunda, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde gerekli hazırlıkların ilgili kurumlar tarafından sürdürüleceği bildirildi.
Erzurum’da üniversite öğrencilerinin güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir eğitim ortamında öğrenim görebilmeleri amacıyla kamu kurumları, üniversiteler ve güvenlik birimleri arasındaki iş birliğinin yeni eğitim döneminde de devam edeceği kaydedildi.