Sarıkamış’ta Ayılar Şehir Merkezine İndi: Vatandaşlar Tedirgin

Sarıkamış’ta Ayılar Şehir Merkezine İndi: Vatandaşlar Tedirgin
Ata Üni
Yayınlama: 24.07.2025
21
A+
A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde son günlerde boz ayıların şehir merkezine inmesi ilçe halkını hem tedirgin etti hem de şaşırttı. Özellikle akşam saatlerinde ve sabaha karşı cadde ve sokaklarda görülen ayılar, yiyecek aramak için çöp konteynerlerini karıştırıyor, hatta bazı evlerin bahçelerine kadar giriyor.

Doğal yaşam alanlarında yeterince yiyecek bulamayan ayıların, yerleşim yerlerine inmeye başlaması üzerine vatandaşlar endişelerini dile getiriyor. İlçe merkezinde cep telefonu kameralarıyla kaydedilen görüntülerde, bir boz ayının çöp konteynerini devirdiği ve çöpleri karıştırdıktan sonra bölgeden uzaklaştığı anlar yer alıyor.

Sarıkamış sakinleri, her an bir ayıyla karşılaşabilecekleri korkusuyla dışarı çıkarken daha dikkatli davrandıklarını belirtiyor. Bazı vatandaşlar ise ayıları uzaktan izleyerek cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışıyor.

Yetkililer, ayıların yerleşim yerine inmesini önlemek amacıyla çöp konteynerlerinin güvenli hale getirilmesi ve yiyecek atıklarının açıkta bırakılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin bölgede inceleme başlattığı ve ayıların ormanlık alanlara yönlendirilmesi için çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Sarıkamış’ta doğa ile iç içe yaşamanın getirdiği bu tür risklerin en aza indirilmesi için hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların iş birliği içinde hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.