Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla örnek bir etkinlik gerçekleştirdi. YADES (Yaşlı Destek Programı) kapsamında hizmet alan 65 yaş üstü vatandaşlar, Gülümseyen-Down Kafe’de düzenlenen özel bir programda bir araya geldi.
Programa Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı da katıldı. Etkinlikte yaşlılara yemek ikramında bulunuldu, ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen adına çeşitli hediyeler verildi.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, YADES Projesi kapsamında şu anda 200 yaşlı vatandaşa evde temizlik, kişisel bakım ve psikososyal destek hizmeti sunulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hayatımızın her döneminde bizlere yol gösteren büyüklerimizin kıymetini bilmek, onlara sevgi ve saygı ile yaklaşmak en önemli görevlerimizdendir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yaşlılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”
Etkinlik, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Program boyunca yaşlılar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kendilerine sunulan hizmet ve ilgi dolayısıyla duygusal anlar yaşadı.