
Erzurum ve çevresinde soğuk hava etkisini devam ettirirken, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü vatandaşları buzlanma, don, pus ve çığ riskine karşı uyardı.
Meteoroloji uzmanlarından yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı, zamanla az bulutlu geçmesinin beklendiği belirtildi. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının yanı sıra pus ve yer yer sis hadisesinin görülebileceği ifade edildi.
Yetkililer, özellikle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
Öte yandan bölgede etkili olan yoğun kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesine de dikkat çekildi. Açıklamada, “Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.