Altınok’tan Net Mesaj: Erzurum Kongre Binası Yıkılmayacak

Altınok’tan Net Mesaj: Erzurum Kongre Binası Yıkılmayacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.01.2026
26
A+
A-

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Millî Mücadele’nin simge yapıları arasında yer alan Erzurum Kongre Binası’nın yıkılmayacağını, modern güçlendirme yöntemleriyle aslına uygun şekilde restore edilerek geleceğe taşınacağını açıkladı.

Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde Erzurum Kongre Binası’nın yıkılacağına yönelik kamuoyunda çeşitli haberler yer aldığını belirterek, yapılan görüşmeler ve bilimsel raporlar doğrultusunda böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

Tarihi yapının, modern güçlendirme teknikleriyle güvenli hale getirilebileceğinin tespit edildiğini ifade eden Altınok, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakan yardımcıları ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü ile yapılan görüşmeler neticesinde restorasyon çalışmalarının kısa sürede başlatılacağını kaydetti.

Kurul değerlendirmelerinde uluslararası koruma ilkeleri, ICOMOS Tüzüğü ile 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun esas alındığını aktaran Altınok, Erzurum Kongre Binası’nın aslına uygun şekilde güçlendirilerek yeniden halkın hizmetine sunulmasının hedeflendiğini belirtti.

Altınok ayrıca, AK Parti Erzurum milletvekilleri, il başkanı ve büyükşehir belediye başkanıyla birlikte sürecin yakından takipçisi olacaklarını ifade ederek, Erzurum Kongre Binası’nın milletin ve şehrin ortak hafızasında önemli bir yere sahip olduğunu, bu tarihi ve milli mirasın gelecek nesillere aktarılması için tüm desteğin verileceğini dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.