

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yaptığı gölet çalışmalarıyla tarım ve hayvancılığa destek oluyor. Başkan Mehmet Sekmen, son 11 yılda 800’ün üzerinde gölet inşa ettiklerini belirterek, bu çalışmaların şehirdeki büyük ve küçükbaş hayvan popülasyonunun artmasına katkı sağladığını söyledi.
Sekmen, “Arazi sulama ve hayvan içme suyunu esas alarak göletlerimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Göletlerimiz sayesinde Erzurum ve bölgemizde hayvan varlığı giderek artıyor” dedi.
Şu anda Yeşilyayla Mahallesi’nde büyük ölçekli bir baraj tipi sulama göleti inşa edildiğini belirten Sekmen, “Tamamlandığında 13 bin dönüm araziyi suyla buluşturacak. Verimli topraklarımızı üretimle ve çiftçimizi bereketle buluşturacak bu yatırım, tarım ve ekonomik kalkınmanın yeni kapısı olacak” ifadelerini kullandı.
Başkan Sekmen, Erzurum’un her karış toprağına hizmet ve her damla suyuna bereket katmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.



